maandag 10 juli 2017

Een tropische bomberjas

Geen idee waarom die bomberjas zo plots terug in de schijnwerpers stond. Om heel eerlijk te zijn, deed die jas me eerder terugdenken aan een lang vervlogen tijd waarin Johnny's en Marina's de plak zwaaiden. Nog even heb ik geprobeerd om weerstand te bieden, maar al die mooie blogposts zoals die van haar en haar en foto's op Instagram deden daar geen goed aan. Van zodra ik haar bomberjas zag, was ik volledig verkocht. Eindelijk lukte het me om het Johnnygehalte van de bomberjas los te koppelen.

De ene bomber is de andere ook niet. Je moet het maar eens Googlen. Dan weet je meteen wat ik bedoel. Al die verschillende opties, paspelzakjes, en 'deelbare rits-toestanden' deden me watertanden. En zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag deelnam aan de workshop Bomberjas bij Madeline de Stoffenmadam. Een hele dag naaien onder de deskundige leiding (inclusief kritisch oog) van Joke van de Paspelpoezen deed mij deugd. Na een hectische maand waarin examens, oudercontacten, rapporten, en andere toestanden centraal stonden, was dit mijn persoonlijk verwennerijtje. En wat voor één!

Omdat ik ineens de moeilijkste versie wilde naaien, koos ik voor paspelzakjes. Die techniek leerde ik vorig jaar in de module broek/rok, maar paste ik nadien nog steeds niet toe in een 'echt' naaisel. Shame on me... Aangezien elke millimeter bij zo'n zakjes moest kloppen, gebruikte ik hierbij zo'n pen die met de warmte van je strijkijzer verdwijnt en wondertape om de driehoekjes even vast te kleven. De jas ineen naaien deed ik op aanraden met een microtexnaald.


Ook leerde ik hoe je je werkstuk moet afstemmen op de lengte van de rits. Daarvoor moest ik mijn heupboord en 'hoekstukje' (tussen rits en heupboord) in totaal 4 cm hoger maken, zodat de rits er perfect in paste. Wat die deelbare rits betreft; ik kreeg daar bijna het koud zweet van. Naadband op zowel buitenstof als voering op de plaats waar de rits komt, bleek een absolute must. Met deze weetjes in het achterhoofd zou ik bijna aan een tweede bomber beginnen! Dat de print van mijn voorpanden moest doorlopen, was ook snel beslist. Altijd leuk als dat gebeurt.

Voor de voering gebruikte ik een petrolkleurige tricot; een dankbare kleur omdat die makkelijk combineert. Over de buitenstof heb ik lang getwijfeld. Zowat alle stofrollen van de Stoffenmadam heb ik tegen mijn gezicht gehouden. Blijkt dan toch dat ik met felle kleuren redelijk goed wegkom. Ik weet al wat doen met die garderobe van mij ;-).

Workshoppen bij Nancy; da's pas ne cadeau se! Vanaf september staat er weer heel wat leuks op de planning, heb ik me laten vertellen. De jacquard van mijn bomber zal vanaf vandaag ook online te koop staan. Ik twijfel of ik hier nog een matching tas bij zou maken...  Wat denken jullie?

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

25 opmerkingen:

 1. Super mooi! En een bijpassende handtas zou ik zeker doen 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Daisy! Ik twijfel over een handtas in kurk en deze stof... Zo een Lilitas ofzo... ;-)

   Verwijderen
 2. Ik dacht ook net hetzelfde over een bomber zoals jij, Johnny en Marina toestanden enz.. 😂 Maar idd er zijn al zoveel knappe versies gepasseerd waardoor ik er nu ook helemaal anders over denk! En die van jou mag gerust tussen al die knappe versies staan, super gedaan!!! 😍😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch gek hoe kleren aan een bepaalde leefstijl gekoppeld worden, he? Het heeft mij heel wat tijd gekost om hierover te geraken, maar het is eigenlijk wel een zalig tussenseizoensjasje om te dragen. Die Johnny's hadden dat goed gezien ;-)!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke bomber! Ik durf er zelf ook niet goed aan te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik! Ik had ook bomberangst, ondanks mijn naailessen ;-).

   Verwijderen
 4. Heel leuk jasje! Een matching tas zou kunnen, maar ik zou het niet helemaal in hetzelfde stofje maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Davina! Ik denk dat een combinatie van deze stof en kurk weleens leuk zou kunnen zijn... Twijfel twijfel... :-)

   Verwijderen
 5. Echt prachtig. Ik begin ook al aan een tweede te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook nog wel eens zo'n dagje workshoppen kunnen gebruiken! En een bomberjasje ook, nu ik die van jou zie. Al lang stof liggen voor tussenseizoensexemplaar...
  Echt een heel mooi jasje! Felle kleuren gaan je zeker en vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n dagje is hét kado bij uitstek! Me-time onder gelijkgezinden! Genieten, genieten en nog eens genieten!

   Verwijderen
 7. Met workshop met zoveel tips en begeleiding wil ik ook graag doen als er nog een komt reken me erbij ! Mooi gerief seg 😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schuif ook nog eens aan voor een workshop bij Madeline. Zo tof zeg!

   Verwijderen
 8. De jas staat je geweldig! Wat is ie mooi geworden, iets om trots op te zijn!

  Aukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Aukje! Hij zit ook heerlijk! Zo fier als een gieter ben ik erop ;-).

   Verwijderen
 9. Ik word echt vrolijk van jou jas. Een prachtstuk is het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Hanne! Die kleurtjes doen het 'em he? Ook handig met spelende kids in de buurt, want als er een vlek op zou zijn, zou je al heel goed moeten zoeken ;-).

   Verwijderen
 10. WAUW!!! Die zou ik onmiddellijk zelf kopen in de winkel. Wat mooi! Hij staat je ook gewéldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment! *bloos* Ook een zaligheid om te dragen, met die tricotvoering.

   Verwijderen
 11. Schoon werkje seg! De workshop waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. en het is idd gelukt nu ;-) Wat een meeeeeeeeeeeeeega mooie bomberjas!! Die kleurtjes en stof zijn gewoonweg prachtig en staan je idd echt goed! En waauw, ik ben onder de indruk van al die details, van die zakjes en rits en al. Daar durf ik nog niet aan beginnen ;-) Echt knap, die zal zeker veel gedragen worden denk ik!!

  BeantwoordenVerwijderen