donderdag 13 april 2017

Ileana meets Lotta: Zomerzwaantjes voor Pasen

Toen Bambiblauw en de Melkbrigade bijna twee jaar geleden de handen in elkaar sloegen voor deze mooie Zomerzwanen, liet ik de hype even aan mij voorbijgaan. Pas wanneer deze stof toevallig in solden stond, kon ik er echter niet langer aan weerstaan.


Eigenlijk ging het kleedje er helemaal anders uitzien. Onderaan zou een groene boord komen. Omdat ik voldoende zwanenstof had om het ook zonder die boord te naaien, gebruikte ik het groene katoentje voor de zakjes met groene biais als accent. De oker gekleurde voering was eerder een ongelukske: het groen was op. Ergens in mijn achterhoofd kwamen groen en geel goed overeen, en pas toen het kleedje klaar was viel mijn frank: PASEN!!!


Tijdens het knippen wilde ik de achterpanden persé laten doorlopen, waardoor mijn lap stof min of meer te verknipt was geworden om het rokgedeelte deftig te laten doorlopen. Met deze 'bummer' in het achterhoofd, liep ook het naaien van de kraag redelijk mis... Het flapte nogal; laat het ons daarbij houden. Blijkbaar is plakkatoen definitely 'not done' voor het verstevigen van kraagjes. Vlieseline G785 is en blijft nog steeds een hele goede keuze voor het doen lukken van dergelijk kraaggeweld, als ik mijn naaijuf mag geloven (waarom greep ik dan toch naar die plakkatoen?).  Lichtjes teleurgesteld besloot ik om heel de kraag zo onzichtbaar mogelijk vast te naaien op het kleed. Niemand die deze kemel ziet, toch?


Patroon: Bovenstuk - Ileana,  Rokgedeelte - Lotta; beide van Compagnie M
Stof: Zomerzwanen - Bobby Sewing
Ook de zak in de zijnaad tornde ik wel drie keer los omdat ik dacht dat ik telkens iets verkeerd deed. Niet dus ;-). Enigszins blij met het uiteindelijke resultaat liet ik het jurkje aan Lorun zien. Ze wilde het meteen aan! Die zwaantjes toch, tsss. Mij het zo moeilijk maken ;-)!

Vele lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

5 opmerkingen:

  1. Ik zie een heel mooi kleedje en een blij meisje. Missie geslaagd dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie ze blinken! Ileana en zomerzwanen zijn een goeie combinatie ;) En dat is echt een tijdloos stofje.
    Toch ongelooflijk hoe Lorun op jou gelijkt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt? Ik weet dat zij zo'n gekke bekken kan trekken, waar ik mezelf heel hard in terugzie... Wie weet wordt ze wel een klein Stephanieke, maar dan eentje met sterallures (zoals zij poseert ;-) )

      Verwijderen