dinsdag 28 februari 2017

The Selfish Sewing Project - Aster trui #2

Tijdens de voorbereidingen van het Sew Naaizweekend had ik heel wat stuks klaar geknipt voor mijn man en kindjes. Dat het weekendje me-time volledig in teken van mijn gezin zou staan, strookte echter niet geheel met mijn verwachtingen. Dan ga je een heel weekend weg, beweer je bij hoog en laag dat je op een berg ergens in Frankrijk zit waar geen zendmasten zijn, en dan beslis je om alleen maar voor uw kroost te naaien?! Neenee,... Daar doe ik niet aan mee!

Op het moment dat ik mijn koffers pakte, grabbelde ik nog net het Aster-patroon uit de kast. De wondermooie zachte stof die ik enkele maanden geleden bij De Stoffenmadam kocht, verdween met bijhorende boordstof mee in mijn valies. 

Even met gedachten wisselend met Marie-Paule, zette ik de schaar in mijn stof. Omdat ik de stof zó mooi vond, was ik niet zeker over het al dan niet gebruiken van boordstof. En kijk; dit is het resultaat. 

Enkel de typerende halsboord naaide ik met een afstekende kleur boordstof. De mouwen verlengde ik dit keer met 6 cm. Voor-en achterpand werden 12 cm langer t.o.v. het originele patroon (alright, geen poepflap dit keer, maar wat bedekt is, is bedekt #gniffel). Bij de middenvoor van de halsboord haalde ik, net als bij de vorige versie, 1 cm op de stofvouw weg. Ook de heupboord paste ik aan; hier nam ik 90% van de totale omvang. Voilà, en klaar is kees!
Patroon: Aster - LMV editie mei-juni '16
Stof & boordstof: De Stoffenmadam
Na een korte, blitse fotoshoot door de man des huizes kan ik alleen maar ongelooflijk blij zijn met mijn selfish-sewing-project. Dit truitje zal nog vaak uit de kast komen! 

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

15 opmerkingen:

 1. Haha zalig die achtergrond!! Wat een leuke trui ook !
  Goed gedaan om ook lekker voor jezelf te naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahaaa. De nieuwe astertrui! Nice, nice! Ziede wel dat ik dringend eens met u moet gaan winkelen? Jij pakt altijd srofjes waar ik niet aan zou denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus? Samen gaan shoppen zie ik zeker zitten, hoor ;-). Uw stoffenkeuze vind ik anders ook altijd heel mooi!

   Verwijderen
 3. Schoon, Stephanie! Echt helemaal iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk 😍. Staat ook nog op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die eerste foto, zo geweldig! Daar word ik spontaan goedgezind van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi en toffe foto's zo met die achtergrond!

  BeantwoordenVerwijderen