donderdag 2 maart 2017

Once upon a... Sew Challenge

Soms heb je de spreekwoordelijke 'schop onder je kont' nodig om aan iets te beginnen ... Enter Sew Challenge Part two. U zal zich waarschijnlijk afvragen wat er met de uitvoering van 'Part one' gebeurde? Wel,... Euhm... Helaas was ik the one and only van alle deelnemers die er niet in was geslaagd om deze tot een goed einde te brengen. Stiekeme trouwplannen vragen veel tijd, ziet u? Dit keer zou ik er voor de volle 200% voor gaan. En kijk! I made it! Als een fluitje van een cent!

Stephanie (wat een mooie naam toch 😉) en ik werden tijdens de tweede blogmeet aan elkaar gekoppeld. Zij daagde me uit met deze drie criteria:
✔ Maak iets voor één van je kinderen.
✔ Niet om aan te trekken.
✔ Er moet een diertje te zien zijn.

Volledig happy met deze criteria sprong ik een gat in de lucht. De radertjes in mijn hoofd hadden slechts 10 minuten intensieve draaikracht nodig om een passende creatie te bedenken. Onze Casper zou de gelukkige eigenaar worden van iets dat hij binnenkort goed zal kunnen gebruiken.

Recept 26 uit mijn favoriete naaiboek 'Zo geknipt' werd enige tijd geleden al voor Lorun genaaid. Maar aangezien Casper toen nog geen zwemlessen in het vooruitzicht had, stond de zijne nog op de planning. Deze criteria gaven mij nét dat zetje dat ik nodig had om er ook daadwerkelijk aan te beginnen.

Op het Sew Naaiz naaiweekend werden alle patroondelen tijdens een gezellige babbel met de andere meiden op de snijmat uitgesneden (halleluja, wat een uitvinding!). Eens thuisgekomen werd er met veel plezier en onder het goedkeurend oog van onze kleine Casperman duchtig genaaid. Heel het plaatje bleek hoe langer hoe meer te kloppen: stoer maar schattig, stevig maar soepel. Maar bovenal; zeer praktisch! Mijn hart maakte een vreugdesprongetje!
Dit keer volgde ik volledig de werkwijze zoals beschreven in het boek, waardoor ik zelfs voor de eerste keer in mijn leven nestelogen gebruikte. En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er gingen wel enkele proeflapjes aan vooraf, want je weet maar nooit... Bij de zwemzak die ik voor Lorun naaide, kreeg ik de tip om 'heel dat gedoe met die nestelogen' niet te doen, en gebruikte ik biais om het touw langsheen te rijgen. Beter of niet, dat laat ik in het midden. Wél vind ik de afwerking dit keer veel professioneler ogen. Dankzij de koordstropper kan de zwemzak overigens op eender welke gewenste hoogte gehangen worden; wat ook niet onbelangrijk is denk ik dan 😉.


Patroon: Zo geknipt! 1
Stof: Bobby Sewing
Nestelogen en koordstroppers: Veritas
Toegegeven; de voorwaarde 'niet om aan te trekken' is er eentje waar ik even over heb getwijfeld. Want ja, hier kan dus wel degelijk aan getrokken worden... Maar of hij dit zal aandoen om mee te gaan slapen ofzo,... Dat lijkt mij nu toch niet zo comfortabel #gniffel

Ondertussen kan je al lezen wat Stephanie aka Juffrouw Kersjes met mijn gekozen criteria in elkaar bokste. Ook alle andere deelnemende blogsters zullen nu eindelijk hun creaties in de loop van deze maand op jullie loslaten. Samen met Davina, Brighid, Miranda, Marjolein en Stephanie mocht ik de spits mee afbijten van deze Challenge. Ik ben alvast benieuwd naar al dat moois! 

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

18 opmerkingen:

 1. Kei mooi. Die gaat kei blij naar het zwembad gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hij gebruikt hem nu al thuis om speelgoed in mee te nemen. Zo multifunctioneel in gebruik ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Mercikes, Tine! Yes yes, blij dat ik ben! En de hele dag genaaid terwijl de kinderen thuis waren. Is mij nog nooit gelukt om iets helemaal af te krijgen ;-).

   Verwijderen
 3. Super leuke zwemtas. Ik gebruikte het patroon in iets eenvoudigere versie om turnzakjes mee te maken.
  Ik moet er nog aan beginnen, aan de challenge, maar ik heb geen geheime trouwplannen, dus ik denk dat het nog moet lukken tegen eind maart. Heerlijk dat ik ondertussen al mag meekijken met al die andere uitdagingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Ge hebt nog veel tijd, maar trouwen kan ook op 3 weken hoor ;-). Goh, daar zeg je zoiets... Een turnzak! Dat hebben ze nog niet! X

   Verwijderen
 4. Hele stoere zwemtas voor jouw stoere mannetje! Ziet er een leuk modelletje uit. En zwemlessen, ik wist niet dat het al kon op die leeftijd. Ga ik eens uitzoeken (ik heb nl. ook wel zin om een leuke zwemzak te naaien).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer handig, en dat extra zakje komt altijd van pas voor rekkerkes, centjes, of andere kleine dingen. Zwemlessen kunnen van zodra ze zonder zijwielen kunnen fietsen, heb ik gehoord. Met onze Casper zouden we deze grote vakantie kunnen starten, maar dat lijkt mij zo snel... (aaagghrr... hij wordt zo snel groot!)

   Verwijderen
 5. 100% geslaagd! Die ziet er echt kei professioneel uit! Mooie combinatie van stoffen ook... Helemaal 'mijne meug'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Een kus van de juf en een bank vooruit? ;-) Werken met jeans vind ik altijd wel een mooi effect hebben, hét ultieme kleurtje voor combinaties ;-).

   Verwijderen
 6. Oh, dat is toch zo tof he, zo'n zelfgemaakte tas... Heel geslaagd! Goed dat je deze keer dus helemaal op schema zat!😍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh! Ik ben zwaar fan van deze zwemtas. Al langer fan van dat patroon, ook. Misschien maak ik hem volgend jaar als turnzak voor Leni eindelijk wel een keertje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij hebt de criteria omgezet naar een supertof NaaiZel! 😉👍

  BeantwoordenVerwijderen
 9. keitof zeg! En nestelogen lijkt mij idd zo iets vreselijk waar ik nooit aan zou durven beginnen, maar ik onthoud hierbij dat dat misschien dus wel eens kan meevallen ;-) In elk geval een heel leuke zwemzak! blij dat ik eindelijk terug gelezen ben geraakt tot de eerste challenge posts! ;-) (Barbara-lilliepawillie)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu pas tijd om te lezen. Mooi resultaat! Komt op mijn todolijst!

  BeantwoordenVerwijderen