dinsdag 1 augustus 2017

Hoe een stoffenruil positief uitdraaide...

Op de derde blogmeet was ik terug van de partij. Het verloop van deze toffe avond kan je uitvoerig lezen bij Davina; het brein achter deze hele organisatie. Een Blogmeet Swap ging aan deze derde editie vooraf. Ik naaide iets voor Lies en kreeg zelf een mooi gepersonaliseerd toilettasje van Eefje. Altijd leuk om kadootjes te geven of te krijgen 😊.
Haakpennenrol voor gewone en ergonomische haakpennen // Stof en lint: Bobby Sewing
Kleurpotloden- en/of stiftenrol // Walvissenstof: Madeline de Stoffenmadam// andere stoffen: eigen voorraad
Patroon: het kleurpotlodenzakske van Madame ZsaZsa

Fotocredits: Eefje
Later op de avond was het tijd voor de stoffenruil. Het idee hierachter is heel simpel: je trekt je stoffenkast open en zoekt een stof van minstens 1 meter lang dat je liever kwijt dan rijk bent. Zijn je kinderen te groot geworden voor die print? Ben je de stof die je lang geleden kocht beu gezien? Geen probleem! Ideaal gerief voor de stoffenruil 😉!


Patroon: Just Knot It - Mind The Whale
Stof: van een lieve blogster (Wie oh wie herkent haar stof?) en voering van Madeline
Fournituren: Atelier In't Leerke
Ik moet zeggen dat ik blij verrast was over mijn buit van de stoffenruil. Want geef toe; dit is toch écht wel een mooie stof, he? Het belandde even in mijn kast, tot Davina het lumineuze plan had om de gekregen stof ineens te verwerken. Wat ik zou naaien met mijn meter stof; daar daar moest ik niet lang over nadenken. Vorig jaar maakte ik een eerste Just Knot It en dit keer wilde ik eens een andere versie naaien. Pas zondag schoot ik in actie. Over last-minute-naaien gesproken ;-). Zondag tekende en knipte ik de patroondelen, en gisterenmiddag zette ik mijn voet op de pedaal.

De foto's werden dan ook pas 's avonds getrokken. Lorun zette na een hele dag sport en spel haar beste beentje voor, maar raakte afgeleid door onze twee katten (slimmerds, die twee!). Daarom nam ik ook foto' s in mijn naaikamer, met kunstmatig licht. Voor de juiste kleur van kamsnaps en sierlint kon ik gelukkig terecht bij Atelier In't Leerke  dat sinds kort op nog geen kilometer van mijn huis is gevestigd. Iets van de kat bij de melk zetten of zoiets...


Geen idee van wie deze mooie stof was, maar in elk geval enorm bedankt! Lorun is alweer een kleedje rijker. Ik naaide maatje 116,  en zoals je kan zien heeft ze nog een beetje groeimarge. Groeien kan ze als de beste, want exact een jaar geleden tekende ik maatje 104 #slik .

Andere blogsters die vandaag publiceren over hun geruild stofje vind je hier:
Naaiz * Just Delphine * Katrienette * Vlijtig Liesje Knutselt * Babarum * Woohoo by Davina
Sew Blondes publiceerde al eerder een creatie met haar geruilde stofje.

Aan deze Blogmeet is tevens een zeer moeilijke challenge gekoppeld. Het patroon is gekozen, de stof reeds gewassen,... Spannend!

Hopelijk tot binnenkort!

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

18 opmerkingen:

 1. Wat een pareltje! Knap... Lap zeg, ik moet echt eens op zo'n blogmeet geraken he :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Marjolein! Het zou wel heel fijn zijn mocht het je lukken om er een volgende keer bij te zijn! Dan babbelen we er weer op los ;-) X

   Verwijderen
 2. Inderdaad een mooi stofje en je hebt dat helemaal tot recht laten komen met dit jurkje. Tof behangpapier ook trouwens :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik ben ook zwaar fan van mijn behangpapier ;-). Het kleedje vind ik nog heel mooi geworden, maar geel is zo'n kleur waar ik niet snel naar grijp. Blij dat ik het dit keer wel moest gebruiken ;-).

   Verwijderen
 3. Superleuke jurk gemaakt, Stephanie! En dat met een gekregen stofje, echt een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dit jurkje nemen we zeker mee op reis, want zomers op en top. En Lorun doet het graag aan, gelukkig maar ;-)!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Echt, he? Op en top zomers gerief ;-). Leuk om te maken ook ;-).

   Verwijderen
 6. maar amai ja, wat een schoon stofje. En mooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Lies! Ik had zoals jij nogal geluk met mijn ruil. En ben ook blij dat het ineens verwerkt werd. Op naar de volgende stoffenruil! X

   Verwijderen
 7. Prachtig stofje!! Goed dat het met zo'n stoffenruil ineens wel gebruikt wordt! Pareltje heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen