woensdag 2 november 2016

het '1 septemberjurkje': Just Knot It!

Er zijn zo van die projecten waar ik naaivrees voor heb. Ondanks mijn wekelijkse lessen en de vele technieken die ik er al door rijker ben geworden, start ik soms met knikkende knieën aan een project. Een kant-en-klare handleiding met tal van patroonopties; daar kan ik dan ook ontzettend van genieten. Je eerst laten inspireren door heel wat voorbeelden, een duik nemen in de stoffenkast voor de ideale combinatie, en daarbij nog eens beseffen dat je project van A tot Z zal lukken... Just love it!

Begin augustus lanceerde Riet haar allernieuwste patroon. Riet Van de Walle kent u onwaarschijnlijk wel van haar boeken 'Zo geknipt!'. Mijn blogfeed toonde dagelijks heel wat mooie kleedjes, maar ach,... ik had toch écht geen tijd om nog een kleedje voor dochterlief te maken? En bovendien had de zoon nog steeds geen eigen projectje gekregen; en die kon ik toch ook niet alweer teleurstellen? Maar het vlees is zwak, en zo zwichtte ik bij deze blogpost volledig. 
Patroon: Just Knot It
Stof: Bobby Sewing
Mijn versie van Just Knot It was in een wip klaar. De handleiding zit perfect in elkaar en de talrijke foto's zijn een prima leidraad tijdens het naaiproces. Voor het naaien van de paspel botste ik via Facebook toevallig op een SUPERTIP van With Love - By Eva. Terwijl de linkerkant van het open voetje langs de paspelkoord glijdt, kan je toch nog perfect stikken op je paspelbevestigingsstiksel. Echt, hoeveel naaiwonders telt ons landje wel niet?!? 

SUPERTIP van With Love - By Eva
Foto: With love - By Eva

Op 1 september vertrok de dochter met dit kleedje aan naar school. Het lijkt al zo lang geleden, en dat is het eigenlijk ook ;-).  #laatsteinhaalmanoeuvre *gniffel*

Veel lieve Naaizgroetjes en tot gauw,
Stephanie9 opmerkingen:

 1. ooh deze jurk is echt heeeel mooi!! Ik kan ni wachten tot marthe in JKI jurkjes past!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ;-). En naast al die opties kan je je nog eens laten gaan in colourblocking ;-). Marthe zal wel snel groeien :-)!

   Verwijderen
 2. Blij van deze aangepast op de dochter te zien, wat staat ze er mooi mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ze vond het ook een toppertje om te dragen; al haar favoriete kleuren zaten erin ;-). XXX

   Verwijderen
 3. Leuke versie! Ik toverde er ook twee van onder mijn naaimachine. Just love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Dat weet ik nog! Ook zó'n mooie exemplaartjes! Echt een tof patroon met maximum resultaat! ;-)!

   Verwijderen
 4. Kei mooi! Die heeft gestraald dat kan niet anders!!!

  BeantwoordenVerwijderen