zaterdag 27 augustus 2016

Comfortabel, mooi en easy? Yes we can! Aster Trui #1

Selfish sewing; ik zou het meer moeten doen. Des te meer omdat ik sinds mijn wekelijkse naailessen eens zo kritisch ben geworden wanneer het op kleren kopen aankomt. Niet de juiste pasvorm, een afwerking die beter had gekund, te synthetisch om dragen op warme dagen, en ga zo maar door...

Wat houdt mij dan tegen om vaker voor mezelf te naaien? Mijn jojoënd lijf. Voilà, het is eruit. Niet dat ik mij daar zorgen over maak, of dat ik plots aan het diëten ga wanneer de weegschaal mij minder gunstig gezind is. Nee, hoor. De kilo's gaan er -gelukkig- vanzelf weer af als ik druk in de weer ben op het werk. Het feit dat mijn snoepkast dan minder bereikbaar is, zal er ook wel voor iets tussen zitten ;-).

La Maison Victor biedt voor mij dan ook dé ultieme oplossing: comfortabele kleding die je in een wip hebt gemaakt! Halleluja!

Toen de Aster Trui uitkwam, werd ik op slag verliefd. Een elegante halslijn, driekwart mouwen en easy fit. Allen verenigd in één patroon. Bovendien tover je, afhankelijk van je stofkeuze, dit truitje om tot iets chique, sportief of eerder casual.

Na een snelle duik in de fotomap op de fb-pagina 'Creaties uit La Maison Victor', wist ik welke aanpassingen wenselijk waren én stonden er heel wat prachtige Asters op mijn netvlies gebrand. Mijn stofkeuze ging naar een warme, soepele en gebreide stof van Den Depot, die ik met een loting op het Sew Naaizweekend had gewonnen.

Het voor- en rugpand werden met 10 cm verlengd, de halslijn op middenvoor met 2 cm ingekort, voor de tailleband nam ik 90% zodat die niet te hard zou spannen en de mouwen verlengde ik met 4 cm. Deze aanpassingen en één naaiuurtje later zat deze Aster mij werkelijk als gegoten. Ongelooflijk!

De foto's werden door mijn vriend genomen in een wel zéér toepasselijke omgeving...

Patroon: Aster - LMV editie mei-juni '16
Stof: Den Depot

De Zoo van Antwerpen was The Place To Be. Een gezellige uitstap met ons gezinnetje op een niet-zo-warme zomerse dag. Doordat we een gezinsabonnement hebben, kennen onze kinderen de Zoo ondertussen op hun duimpje en weten ze perfect waarheen ze willen gaan. Dat deze foto's dan ook 'tussen de apen en de speeltuin' (i.p.v. de gekende 'soep en de patatten') werden genomen, maakte het er voor mij niet gemakkelijker op. Al dat voorbijgaand volk... #poserenkanjeleren.

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie X


10 opmerkingen:

 1. Ik had ze natuurlijk al in het echt gezien, staat je super! Zo grappig, veel bekijks als je zo staat te poseren, he 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercikes ;-). Volledig fan van het draagcomfort! Dat poseren, dat zal wel elke keer beter gaan, hoop ik... #gewoondurven ;-)

   Verwijderen
 2. Hihi zo leuk! Er was daar opeens nog een beestje bij in de zoo!😁 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel ;-)! Wélk beest, weet ik nog niet voor de volle 100% ;-).

   Verwijderen
 3. Potverdikke daar sta je goed mee zeg!! 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jij anders ook met jouw mooie Lisan hack op de blogmeet! Zo Schoon!!! X

   Verwijderen
 4. Heel leuk! Hier ligt er nog eentje geknipt klaar, maar nog geen tijd gehad om ze ineen te zetten, wie weet morgen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik duim! Had ik geweten dat ze zo comfortabel ging zitten, had ik ze al veel langer gemaakt ;-). XXX

   Verwijderen
 5. Moooi, Stéphanie! Misschien probeer ik die Aster ook nog wel eens uit. Ik hou je tips voor de aanpassingen alvast in mijn achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, via deze blog onthoud ik mijn aanpassingen voortaan ook beter ;-). Dankjewel voor't compliment :-)

   Verwijderen