zaterdag 13 augustus 2016

De Princess Castle voor een geduldig meisje

Als lagere schooljuf heb ik het geluk geen opvang te moeten zoeken voor de kinderen tijdens de grote vakantie. Terwijl manlief gaat werken, ben ik dikwijls thuis met onze twee pateekes.  Dikwijls, want af en toe een brengen zij een dagje noodgedwongen door in de opvang. Zo kan ik ons huis op orde houden, boodschappen doen, en, als er nog tijd overblijft, een beetje naaien.

Laatst botste ik in een binnenspeeltuin op een ex-collega van mij die onmiddellijk zag dat ik  nood had aan me-time. Dat een gezicht boekdelen kan spreken of zoiets :-). Ik snakte ook echt naar me-time.  Het toeval wilde dat enkele naaivriendinnen hier ook zin in hadden. Een ganse dag naaien, van 's morgens tot in de late namiddag, en dat in superaangenaam gezelschap! Hoe cool is dat wel niet?! #gniffel 

Ik bracht de kindjes naar de opvang en deed mijn deurtje enkele keren open voor tof gezelschap. Niet veel later zaten we met z'n allen achter onze naaimachine om er een productief en gezellig dagje van te maken. Tegen het einde van de dag liep ik op wolkjes. Energiepijl meer dan 100´% opgeladen zodat ik er nog dagen later de bijwerkingen van voelde.

Toen de kindjes terug thuiskwamen, viel het Lorun op dat haar kleedje nog niet klaar was. Tja,... Mama moest en zou zo snel mogelijk haar kleedje naaien was haar mening. En zo geschiedde... De ochtend nadien zette ik een leuke film op en toen die gedaan was, kreeg ik zelfs nog rustig de tijd voor de afwerking. Geen geruzie, geen gezeur, geen "Mama, ik ben klaaaaaaaar!", nee, ik kreeg echt alle tijd van de wereld voor haar kleedje.
Et voilà! Na een fotoshoot waar ik haar tegen het lijf liep, kan Loruns kleedje dan ook op de blog. Het is de Princess Castle, een wondermooi overslagjurkje waar menig blogvolk al veel lof over sprak. De stof bestelde ik tijdens de lancering van Lily Balou bij Mon Depot, nadat ik haar creaties had gezien. Het is de Tricot Jelly Beans Yellow, waarvan ik na dit kleedje nog een mooi lapje overheb. In combinatie met de groene tricot die ik kocht bij de Stoffenmadam komt het kleedje mooi tot zijn recht.
Ik naaide het kleedje aan de hand van haar tutorial, maar week hier en daar een beetje af. Net zoals haar beschrijving maakte ik evenmin gebruik van de tweelingnaald. En gelukkig maar, want het kleedje werd al volledig in de strijd gegooid met de broer des huizes. Onderaan werkte ik het kleedje eerst af met een rolzoom, maar door het hevige omkrullen bood de elastische fagotsteek een prima alternatief. Tips voor een mooie rolzoom in tricot zijn bij deze welkom ;-).

De fotoshoot ging dit keer door op een plaats waar ik op regenachtige dagen graag wel eens kom. De tafels zijn daar groot genoeg zodat ik er rustig patronen kan overtekenen terwijl de kinderen zich amuseren. Ook het poseren begint Lorun heel tof te vinden. Tegen improviseren zegt zij geen neen :-).
Patroon: Princess Castle - Ottobre 4/2013
Stof: Tricot Jelly Beans Yellow - Mon Depot 
         Unigroene tricot - De Stoffenmadam
Stilaan begint Casper (terecht) van zijn oren te maken. We kochten alvast een leuke pandastof voor het volgende project. #wordtvervolgd

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

6 opmerkingen: