maandag 6 maart 2017

Haar favoriete jurkje: de Nivalis #1

Op het naaiweekend in de Hoge Rielen werden we door een aantal sponsors flink verwend. Zo kreeg ik o.a. een mooie kortingsbon van Sofilantjes. Ik kende de naam al wel en had er al enkele mooie creaties van gezien. De stap om er ook patroontjes van te kopen, bleek steeds net iets te groot. Want tot voor kort waren tricot en ik geen beste maatjes. Kruisnaden kwamen regelmatig los, en in plaats van te genieten van wat ik had gemaakt, kon ik opnieuw gaan herstellen. En als er één ding is dat ik écht niet graag doe, is het dát wel.

Tot de komst van mijn nieuwe beste maatje. Na een lange periode van twijfel, hakte ik de knoop door om een nieuwe overlock te kopen. Eentje die we ook in de naailes gebruikten. Want die naden bleven -raar maar waar- altijd beter zitten. Zelfs kruisnaden losten nooit.

Dan is een kortingsbon voor tricotpatroontjes best verleidelijk gerief...  Ik besloot het erop te wagen en na enkele klikjes belandde er een mooi jurkje in mijn mailbox. Een mailtje naar een nabijgelegen copycenter en een autorit later, had ik het patroon in kleur op tafel liggen. Ik besloot all the way te gaan. Colourblock en al! Extra kruisnaden; hoera! Dat mijn nieuwe overlock maar eens liet zien wat die kon!

Het resultaat? Alle naden (ja, echt àlle naden) blijven zitten! Zelfs na twee wasbeurten is er nog niets gelost! Lorun was overigens heel tevreden toen ik van het Sew Naaizweekend terugkwam, want ze smeekte om haar kleedje direct te mogen aandoen. Zelfs eerst foto's maken lukte niet. Dit olifantenkleedje ging 's anderdaags met kind en al op stap naar haar klas. Vertelde ik al dat ze in de olifantenklas zit? Katsssiiing! Een dubbel scorende mama! Zo fier dat ze was!Patroon: Nivalis - Sofilantjes
Stof: De Stoffenmadam
Naaisters met tricotangst, gene paniek! Voor alles bestaat dus een oplossing 😉. Enkele fantastische hulplijnen kan je hier en hier alvast raadplegen. Oh ja, en als je locknaden moet losmaken; niet getreurd! Ook daarvoor kan je bij mij terecht.

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie


17 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel! Het jurkje gaan van lijf naar wasmand en terug. Ze draagt precies niet liever ;-)!

   Verwijderen
 2. 't Zal wel dat je scoorde bij de dochter, het is dan ook een prachtige versie !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercikes ;-)! Dat colourblocken wil ik nog wat meer oefenen, en dit was een eerste 'gedurfde' poging voor mij.

   Verwijderen
 3. Heel mooi. En als ik mijn dochter mag geloven zit dat jurkje zalig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, idd! Jouw versies zullen mij ongetwijfeld wel geïnspireerd hebben om dat patroontje ook te kopen! Ze doet niet liever aan! Ik voel al een kleine, maar dringende hint van de dochter :-)!

   Verwijderen
 4. Prachtig !
  Jack zegt dat je dochter een prinsesje is nu 😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig !
  Jack zegt dat je dochter een prinsesje is nu 😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep, dat is scoren! Ik heb er ook nog nooit een patroontje van gekocht, maar met die kortingsbon is de eerste stap gezet 😉
  Ze staat superleuk met haar olifantenjurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh, Marie-Paule, ongetwijfeld kan jij daar een bangelijke retrolook aan geven! Of zo'n lekker rebelse versie van maken! Want er zijn gewoonweg zooooveel opties!

   Verwijderen
 7. Mooi, mooi! Mila draagt die jurk ook supergraag en ik probeerde ook al andere patroontjes van Sofilantjes uit. Dik in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh! Ik moet eens dringend terug naar Edegem Handgemaakt voor een gezamenlijke hack ofzo ;-)!

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Mercikes voor de complimenten! Mocht je ooit zwichten voor tricot, dan is dit een prima keuze ;-). Jouw kleedjes zijn ook zo zotjes!!!

   Verwijderen
 9. Wat een leuke jurk! En dan zo scoren seg, dubbele winst :-) Sinds ik mijn overlock heb, maak ik eigenlijk meer in tricot dan in katoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ;-)! Die overlock is toch geweldig gerief, he? Ik hoop de liefde voor katoen terug te krijgen, want heb hier nog veel te veel van in de kast liggen... X

   Verwijderen