zaterdag 4 maart 2017

Mijn beer-e-ventje en bambling-meisje

Tijdens de zomervakantie zag ik ergens dé tip om voor eens en voor altijd komaf te maken met een onordelijke stoffenkast. Dat die omnigrid zeer handig in gebruik is, had ik al snel ontdekt tijdens het snijden van de skai voor deze tas. Maar dat dit ding er ook nog eens voor zou zorgen dat mijn stoffenkast weer piekfijn opgeruimd zou zijn, dat wilde ik toch nog wel even uittesten. Zo gezegd, zo gedaan. Met een verrassend resultaat als gevolg; er was gewoon nog plaats over in die kast van mij! Bye bye stoffenkoopstop!

Toen ik in november op naaiweekend ging, was Sandra van Miss Anaïs er ook. Na een lange dag naaien was een uitstapje naar haar winkel zeer verleidelijk. Ik hield mij nog goed in en kocht slechts twee halve metertjes lichte sweat om er Leather Sweaters voor de kinderen van te maken; een patroon waar ik dol op ben! In mijn voorblogse periode naaide ik er al enkele met telkens een heel verrassend resultaat. Ik tekende maatje 116 uit, hoewel Casper met zijn 107 cm een viertal cm kleiner is dan zijn zus. Nu nog een beetje aan de grote kant, maar zo hebben we er langer geniet van (en moet ik geen twee verschillende maten tekenen).

Uit de sweaterstof voor Casper kreeg ik net zijn trui geknipt. Loruns trui was echter andere koek... Hoe ik de patroondelen ook draaide of keerde; ik had net te weinig stof gekocht. De bruikbare stofbreedte van de bambi's bleek kleiner dan die van de beertjes. Gewoonlijk ga ik ervan uit dat een stofbreedte van 150 cm ook volledig kan gebruikt worden, wat bij deze bambi's helaas niet was (tenzij je er niet mee inzit om extra reclame te maken voor het merk ;-) ). Was dat een tegenvaller! Gelukkig kon ik bij Les Lisettes terecht om het ontbrekende deel bij te kopen (en heb ik nu nog een aanzienlijke lap over...) In november gekocht en op het Sew Naaizweekend genaaid. En zelfs helemaal niet in mijn stoffenkast beland. Daar word ik nu blij van, se!

Patroon: Leather Sweater - LMV editie herfst 2014
Stof: Miss Anaïs
Patroon: Leather Sweater - LMV editie herfst 2014
Stof: Miss Anaïs
Op een druilerige vakantiedag trokken we naar de binnenspeeltuin voor foto's. Best niet makkelijk dit keer. Zowel Lorun als Casper op dezelfde foto? What was I thinking?!?

Foto's trekken in een speeltuin... Dat is erom vragen precies ;-)
Let's 'vogue'!

 Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

7 opmerkingen:

 1. Leuk hoor. En foto's trekken het blijft een uitdaging eh ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Ondinneke! En idd, amai nog ni! Die zitten echt niet stil, he?

   Verwijderen
 2. Die blijven toch leuk, de leather sweaters! Wel super dat je dezelfde maat kan maken. En ze staan er allebei lekker stoer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ervan om een patroon meerdere keren te gebruiken. Want dat tekenen, daar zie ik toch telkens wel een beetje tegenop ;-).X

   Verwijderen
 3. Die leather sweaters.. Heerlijk! Hier ook mijn favoriete, maar ik moet ze nu echt wel een maatje groter gaan uittekenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Die gezichtjes op de laatste foto zijn echt geweldig. En troost je hier lukt het zelfs zonder speeltuin amper om de twee kids samen op foto te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, da's idd een troost ;-). Ik probeer hen er een beetje gewoon aan te maken, aan het fotomoment, maar ja, als de één geen zin heeft, zijn ze plots heel solidair ;-). Grappig wel!

   Verwijderen