zondag 8 april 2018

De Isa voor hem, haar en mezelf! Twinnen in't kwadraat!

In februari trokken de dames van Sew Naaiz voor een derde keer op naaiweekend. Een weekend dat ik dit keer goed voorbereid kon starten, want tijdens de krokusvakantie had ik voldoende tijd om heel wat patronen over te tekenen en per project voorgeknipt in een zakje te steken. 

Zo goed voorbereid ben ik volgens mij nog nooit op weekend vertrokken, denk ik.

Tijdens dat weekend maakte ik kennis met het nieuwe patroontje van Bel'Etoile; de Isa
Op dat moment zat de Isa nog helemaal in de testfase, maar toen Dominique haar versie liet zien, was ik op slag verliefd. Dat mooie lijnenspel, de optie om van één patroon een legio aan variaties te maken om heel het jaar rond te kunnen dragen,... Zeg nu zelf, wat wens je nu nog meer?

Bovendien daagt dit patroon je uit om te zoeken naar die éne combinatie van stoffen die samen een pracht van een trui maken. En dat is wat ik deed. 

Voor Lorun combineerde ik een goudgespikkelde blauwe french terry met gouden accentjes op de mouwen en maakte er een stoere Isadress van. Als toegeving naaide ik er een applicatie met omkeerbare pailletten op dat ik bij AliExpress kocht (dankzij de tip van Sabrina van Sew Naaiz 😘). 

Noot:
Het appliqueren van deze kat verliep- tot grote vreugd- heel eenvoudig: ik knipte de randen bij tot +/- 0,5 cm, knipte vliesofix op maat en streek deze eerst met een lage temperatuur op de applicatie. Nadien streek ik heel voorzichtig de applicatie op de trui en naaide de randen met een kleine zigzag vast. Geïnteresseerd in een goede tutorial? Deze info helpt je alvast een heel eind op weg!Voor Casper maakte ik ook een Isa (Sssstt! Hij weet niet dat dit een meisjespatroon is! 😊) en maakte de meest eenvoudige, maar stoere versie. En ook dit keer moest er iets met pailletten op. Omdat de trui nog iets miste, gebruikte ik de gesloten overlocksteek voor de finishing touch. Een trui die voor hem op het lijf geschreven is!

Omdat ik zo verliefd was geworden op dit patroon, waagde ik mij eveneens aan de volwassen versie en naaide niet één maar twee truien voor mezelf. Isabels handleiding loodste me zonder problemen door die gevreesde hoekjes. Want geef toe, die móeten er boenk op zijn, toch? Een stukje G785 in de hoekjes en enkele strookjes vormband hielpen me aardig op weg. Bij de damesversie paste ik niets, maar dan ook niets aan! Aanpassingen?
* Voor Lorun nam ik 4 cm aan de mouwen en het kleedje weg.
* Caspers trui verlengde ik met de volle 1 cm en nam 3 cm weg van de mouwen.
* Voor mezelf paste ik niets, nada, noppes aan! 

Voor één keer maakte ik gebruik van de professionele opnamestudio van Delimex. Dankzij een uitgelopen playdate met onze kids belandde ik hier toevallig.  's Avonds een korte fotoshoot kunnen doen, ik moet toegeven: I could get used to this. Ik vind het GE-WEL-DIG!!! Zelfs met mijn eenvoudige iPhone vind ik het resultaat best geslaagd! Daarom, ook langs deze weg veel hartjes naar Ans en Werner! 

Isabel, het mag, neen, móet gezegd worden: 'Ge zijt een krak!'
Dankjewel om zo'n all-round patroon op de markt te brengen!
Isa(bel), we 💙 you!!!

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie & haar bende

Stof: Donkerblauwe french terry - Strass
Donkergrijze french terry - Madeline de Stoffenmadam
Lichtgrijze french terry - Bobby Sewing
Gouden rekbare stof - Julija' s Shop
Applicaties: AliExpress

4 opmerkingen:

 1. Moh Stephanie, zo ongelofelijk tof om te lezen en om te foto's te zien!
  Je maakte zo'n mooie stuks en ze staan jullie allemaal geweldig.
  Dikke dankjewel en dikke kus! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Isabel, ons Lorun is heel kieskeurig, maar dit kleedje was een schot in de roos! Ik ben ook echt fan van die colorblock! Nu kon ik eindelijk mijn zebravelleke uit de kast halen ;-)! Dankjewel voor je complimentjes! XXX

   Verwijderen