maandag 2 april 2018

Just (k)Nót It

Zomervakantie 2017.
Het zonneke op m'n bolleke en een zee van tijd,... Dit is wat men noemt 'VAKANTIE'!
Het is tijdens die zomervakantie dat ik deze Just Knot It naai tijdens een playdate met Marie-Paule (voor alle duidelijkheid: onze kindjes speelden, en wij zaten achter onze naaimachines 😉).


Deze versie is mijn derde JKI en zowat de meest uitgebreide Just Knot It die er is: met overlappende zijpanden, knopenpat op de rug, paspel, plooien in het voorpand en een extra strook onderaan de fronsrok die er als biais werd aangezet. Een variant op de JKI die ik met de stof van de Blogmeet-Swap naaide.


Die strook en de contrasterende rugpanden behoorden overigens niet onmiddellijk tot hét plan. Oorspronkelijk ging dit ballerinastofje een simpele fronsrok op elastiek worden, tot de dochter de stof van haar nieuwe jurkje mocht kiezen. Ik had ook gewoon 'Neen' kunnen zeggen, maar de creatieve naaister in mij maakte een kleine vreugdesprong. Wat te doen met te weinig stof om een jurk te maken? Let's think out of the box... En zo geschiedde: de Just (k)Nót It.

U leest het goed. Just NOT It.

Wat te doen als je zo 'ongelooflijk-zot-content' bent met een zelfgemaakte jurk als het publiek gewoon weigert om het kleedje nog maar aan te doen, zelfs niet voor een simpele fotoshoot? Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan.
Echt!

Ik heb verscheidene keren op het punt gestaan om dit jurkje te verkopen, maar iets weerhield me daarvan. Allé ja, iemand 😊. Dochterlief zou het kleedje zeker dragen...
En nu, 8 maanden en 5 centimeter na datum, kwam ze haar belofte na. Hartjes voor die dochter van mij, hoor! 💙💗💜
Patroon: Just Knot It - Mind The Whale
Stof: Ballerina's Timeless Treasures - Modecoupon & contrasterend blauwe grid Robert Kaufman- Bobby Sewing
Fournituren: Atelier In't Leerke

Gelukkig past het jurkje nog.
Enkel de taille is wat naar boven gekropen, maar ach, de totale lengte zit nog helemaal snor. Of ze nu het jurkje ook écht gaat dragen, is nog wat twijfelachtig. Let's keep our fingers crossed!

Het maakproces van dit jurkje heeft om de één of andere reden iets met mijn naaidrive gedaan...
Hoewel ik destijds terug was gestart met naaien om mijn kinderen leuke en unieke kleren te kunnen geven, ben ik meer geneigd om het roer om te gooien richting meer 'selfish sewing'.

Zal ik daarom niet meer voor de dochter naaien? Nee.
Dat krijg ik niet over mijn hart. Bovendien is het naaien van  jurkjes ook gewoon veel te leuk.
Wél zal ik moeten zoeken naar een manier om meer in haar stijl te naaien. Of leren dat ik haar stijl moet volgen. Moesten er nu bij wijze van spreken omkeerbare pailletten op dat kleed staan, dan had ze dit al tig keer gedragen. Twee keer raden wat ik sinds kort in mijn kast heb liggen...
To be continued 😁!

Lieve Naaizgroetjes,
Stephanie

2 opmerkingen:

  1. Het staat haar nochtans héél goed :)
    Prachtig!
    Maar idd, als ze het niet aanwillen... Ik word daar dan ook altijd wat triest van, terwijl het natuurlijk niet persoonlijk bedoeld is van hun hé..

    BeantwoordenVerwijderen